Hartmut Stockter

Naturen er en central medspiller i alle Hartmut Stockters værker. Hans portable og publikumsinddragende skulpturer, der er skabt af fundne materialer, handler om at undersøge naturen ved brug af håndbyggede og selvopfundne manuelle redskaber. 

Jordorganismepsychotest 2022

Indlejret i Hartmut Stockters værker er ønsket om at sanse langsomt, at kigge nærmere på det, der omgiver os fra nye vinkler og at sanse naturens poesi, som han selv er så inspireret af. Værket er et portabelt spil med inspiration fra jordens hjælpere, mikroorganismerne. Besøgende kan blive klogere på, hvilken jordorganisme de har mest tilfælles med og hvad dens funktion er.

Værket har kunnet opleves:

  • Øens Have
  • På Spidsen Festival, Nordhavn
  • Det Vilde Røde Hus, Østerbro Genbrugsplads
  • Dyrk Livet, Frederiksberg
  • Renæssancejord

Hartmut Stockter (f. 1973)

Opvokset i Wilhelmshaven, Tyskland og uddannet fra Hochschule für bildende Künste Braunschweig (Kunstakademiet i Braunschweig) 1995-1998 og afsluttede uddannelsen i 2002.

Hartmut Stockters lidenskab og gennemgående tema er naturen og iagttagelsen. Begge optræder både i hans skitsebøger, konstruktioner og apparater, som alle besidder insisterende poesi, romantisk vilje og akavet humor.